Ilva

Intergemeentelijk samenwerkingsverband voor milieu

Welkom

Vanaf 1 januari 2018 verandert het inzamelsysteem in Oosterzele. Uw restfractie zal worden gewogen en u zal per kilogram en per aanbieding betalen. De stickers worden afgeschaft en zowel voor restfractie als voor GFT zal betalen veel gemakkelijker worden, via een voorschot dat u op de ILvA-rekening stort.

Waarom zal ILvA uw afval wegen?

In Oosterzele hebben we erg veel restfractie. Binnen het ILvA-gebied zijn we zelfs de slechtste leerling. In 2016 hadden we maar liefst 127 kilogram restfractie per persoon, terwijl dat voor heel ILvA gemiddeld 102 kilogram was. We kunnen het dus veel beter doen!

Daarom gaan we samen de uitdaging aan om slechts 100 kilogram restfractie per persoon te produceren. Hoe we dat kunnen doen? Door geen afval meer aan te kopen en door er voor te zorgen dat recycleerbaar afval niet in de restcontainer belandt. Door goed te sorteren dus! U heeft de kost van uw afval zelf in de hand, want wie afval voorkomt en meer sorteert, betaalt minder.

Praktisch

Begin september zijn in uw grijze restcontainer en uw groene GFT-container een chip geplaatst. Op die chips staan alle gegevens die nodig zijn voor het wegen van uw afval en het aanrekenen van het ingezamelde afval. Vanaf oktober vindt u op de website hoeveel kilogram afval u heeft aangeboden. U ontvangt dan in december een uitnodiging om een voorschot te betalen op de ILvA-rekening , zodat u helemaal klaar bent om vanaf 1 januari 2018 uw restfractie per kilogram en aanbieding te betalen en ook uw GFT per aanbieding via een voorschot te betalen.